Mobiele app

Van ongestructureerd desktop platform naar gebruiksvriendelijke app

Bij meer en meer mensen is de work-life balance, het evenwicht tussen werk en privé, drastisch uit evenwicht. Daarom is Ready2Improve samen met een aantal partners Het Fitste bedrijf begonnen. Fitste Bedrijf helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. Dit doen ze aan de hand van hun desktop platform.

Onze opdracht: het huidig desktop platform en de functionaliteiten opnemen in een gebruiksvriendelijke app.

Improver platform oud design foto
Improver platform oud design foto
  • Doelen
  • Core functionaliteit overnemen in app
  • Herstructureren van het platform
  • Een rode draad trekken doorheen de app

Het startpunt

Flowchart en structuur

Onze moeilijkste taak was natuurlijk om een volledig desktop platform met zeer veel functies in een mobiele app te krijgen. Op voorhand alles structureren met een app definition statement en flowchart is belangrijk om een overzicht te krijgen.

Improver platform flowchart design

Het startpunt

Registratie

Registreren gebeurd voorlopig via het originele platform aan de hand van een QR-code omdat deze app voorlopig niet publiek is en enkel bij enkele geselecteerde bedrijven beschikbaar is. Bij het eerste gebruik van de app gebruik je een QR-code die jouw platform informatie overzet naar de app.

Improver platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design foto

Een vaak vergeten stap

Onboarding

Om gebruikers het concept van de app uit te leggen zorgden we voor enkele onboard schermen. We leggen hier uit hoe belangrijk een work life balance is, hoe de app daarin meespeelt aan de hand van challenges en hoe je wekelijks kan strijden voor de leaderboards met jouw bedrijf.

Improver platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design foto

We hebben nog meer

Hoofdschermen

We geven nog enkele van de hoofdschermen mee. Je krijgt op het startscherm een overzicht van jouw persoonlijke dag en week doelen, de challenges waar jij en je team in meedoen en ook jouw plaats op de huidige leaderboards.

Improver platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design foto

De rode draad van de app

Challenges

In het begin van het proces hadden we snel door dat gewoon mensen coachen om minder frisdranken te drinken en meer te bewegen een moeilijke taak ging zijn en er slechts enkelen het effectief zouden volhouden. Daarom bedachten we de challenges en de leaderboards om mensen te belonen en aan te sporen voor hun inzet.

Improver platform app design fotoImprover platform app design fotoImprover platform app design foto

Zo pakken wij projecten aan

Ook zin om samen te werken met ons?

Volgend projectVraag een offerte aan